ΜΟΝΟΙ ΓΑΡ ΤΟΝ ΤΕ ΜΗΔΕΝ ΤΩΝ ΔΕ ΜΕΤΕΧΟΝΤΑ, ΟΥΚ ΑΠΡΑΓΜΟΝΑ ΑΛΛΑ ΑΧΡΕΙΟΝ ΝΟΜΙΖΟΜΕΝ
ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ, ΙΙ 40, ΟΙΔΙΠ.
(ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΟΧΙ ΗΣΥΧΟ ΑΛΛΑ ΑΧΡΗΣΤΟ)


22.7.11

ΑΧ αυτό το νερό του Δήμου Παγγαίου !!!!!!!

Νωρίτερα βρέθηκα στην Καβάλα και τυχαία στα χέρια μου έπεσε η εφημερίδα Ενήμερος  της Τρίτης 19/7/2011, λέω τυχαία γιατί στο γραφείο που περίμενα μέσα από μια στοίβα εφημερίδων ξεχώρισα τον πρωτοσέλιδο παχυλό τίτλο. 
Με εντυπωσίασε (ευχάριστα) το γεγονός ότι μια εφημερίδα του επιπέδου σαν τον Ενήμερο συνεχίζει να κρατά ακόμα στην θεματολογία του το πρόβλημα του νερού αλλά το γεγονός που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η σύμπτωση ότι την ημέρα που η διοίκηση Παγγαίου ανακοίνωνε την ολοκλήρωση του έργου Γεωργιανής όλως τυχαίως υπήρχε το δημοσίευμα με τίτλο:

Ο άλλος δρόμος για το νερό σε Νικήσιανη και Γεωργιανή. 

Μια διαφορετική πρόταση από τον πρώην αντιδήμαρχο Ελευθερών Μιχάλη Φασούλα!  

Τον κύριο Φασούλα δεν τον γνωρίζω αλλά γνωρίζω πολύ καλά την υπόθεση του Αρσενικού στο νερό και όλα τα σχετικά και έτσι παίρνω το θάρρος να σχολιάσω τα όσα λέει ο κ Φασούλας.

Πρώτα διαβάστε το δημοσίευμα.


Εκτιμώ το ξαφνικό ενδιαφέρον του κ Φασούλα  για το πρόβλημα που απασχολεί τουλάχιστον εδώ και 19 μήνες την δική μας γωνιά του δήμου  αλλά διαβάζοντας τις σκέψεις του και την τοποθέτηση του και επειδή εδώ και 19 μήνες τρέχω για αυτό το θέμα και επειδή  εδώ και πολλούς μήνες με την βοήθεια των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης και ειδικότερα της παράταξης Χρυσανίδη το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό συμβούλιο και πάντα με την παρουσία  μου δεν μπορώ να αντισταθώ να μην σχολιάσω ότι ο κ Φασούλας άργησε και άργησε πολύ! 

Ο κύριος Φασούλας αδικεί πολλούς και από την άλλη μεριά δίνει εύσημα σε λάθος ανθρώπους, θα έλεγα ότι ο κ Φασούλας μάλλον από άγνοια βρίσκεται πολύ κοντά στο επίπεδο μικροπολιτικής και να κατηγορηθεί για απωθημένα από την εποχή του δήμου Ελευθερών.

Δεν μπορώ εξηγήσω αλλιώς την επίθεση του στους ανθρώπους που πράγματι μόχθησαν επί μήνες να δώσουν λύση στο πρόβλημα και από ότι αποδεικνύεται από τα γεγονότα είναι αυτοί που την έδωσαν.

Ίσως ο κύριος Φασούλας δεν γνωρίζει ότι επί τουλάχιστον 5 μήνες ο δήμαρχος Παγγαίου ευθέως αρνιόνταν ότι υπάρχει πρόβλημα στο νερό (ας συμβουλευθεί τα πρακτικά), ίσως ο κ Φασούλας αγνοεί ότι ο κ Χρυσανίδης, ο κ Σιμούδης, ο κ Φιλόσουγλου, ο κ Μποσμπότης, ο κ Σοφτάς και άλλοι από τον Ιανουάριο και για μήνες κυριολεκτικά φώναζαν ότι τα φίλτρα είναι ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΣ  και ο μόνος υποστηρικτής της λύσης αυτής ήταν και είναι ο Δήμαρχος.  

Ίσως ο κ Φασούλας  δεν γνωρίζει ότι από την πιο πάνω πίεση ο κ Ξουλόγης έφτασε στο σημείο να απαγορεύσει να ξανασυζητηθεί το θέμα αρσενικού στο δημοτικό συμβούλιο.  Βέβαια το θέμα επανήλθε και πλέον ως αποδεκτό πρόβλημα που χρίζει άμεση λύση λίγο μετά αφού κάποιοι από τους προαναφερόμενους το θέμα το έφεραν στη Βουλή των Ελλήνων και στα κρατικά κανάλια.

Επίσης εδώ να αναφέρω και την πολύ σημαντική συμβολή του ρόλου του συνήγορου του δημότη κ Πάρη Γρηγοριάδη που με την απαντητική του επιστολή μετά από την προσφυγή μας σε αυτόν δικαίωσε τους δημότες και επέρριψε τις ευθύνες στα κατάλληλα πρόσωπα που μας απαξίωσαν και μας αγνόησαν (βλέπε Δήμαρχος).   

Ο κ Φασούλας  που με τόσα θερμά λόγια μιλά για τους μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας δεν μας λέει γιατί αυτοί οι ικανοί άνθρωποι δεν μπόρεσαν να βρουν λύση και η λύση ήρθε από την αντιπολίτευση και δεν μας λέει πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος και πως εξέθεσαν τον δήμαρχο με τις δηλώσεις του στο Δημοτικό συμβούλιο απευθυνόμενος προς τον κ Σιμούδη από  λάθος στοιχεία που του έδωσαν. 

Τώρα λίγα λόγια για την πρόταση του κ Φασούλα η πρόταση του κ Φασούλα είναι πανομοιότυπη με την σημερινή λύση Χρυσανίδη και Σιμούδη εμπλουτισμένη μάλιστα με ορισμένες ανακρίβειες που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Ο κ Φασούλας κάνει εκτενή αναφορά στις αντλίες και τα υλικά που υπάρχουν στις αποθήκες  των Ελευθερών αφήνοντας αιχμές προς τον κ Χρυσανίδη  για τη μη αξιοποιήση τους, θα συμβούλευα τον κ Φασούλα να στραφεί αλλού για ευθύνες γιατί αν ακούσει τα πρακτικά θα ακούσει την αναφορά του κ Χρυσανίδη σε αυτά τα υλίκά και αν ο κ Φασούλας πάρει την λίστα με υλικά και τις μελέτες που ο κ Χρυσανίδης παρέδωσε σαν απογραφή στον κ Ξουλόγη θα βρει αυτά τα υλικά εκεί μέσα και με συνδυασμό την εμμονή κάποιων στην διοίκηση στην τοποθέτηση των άχρηστων φίλτρων και να έχουν την τάση να παρουσιάζουν το έργο ως ακριβό ίσως καταλάβει περισσότερα για ποιος φέρει την ευθύνη για την μη χρήση τους.

Δεν γνωρίζω την σκοπιμότητα των δηλώσεων του κ Φασούλα αλλά νομίζω ότι άθελα του έκανε την μεγαλύτερη χάρη στους δημότες Νικήσιανης και στον κ Χρυσανίδη και στρίμωξε πολύ άσχημα τον κ Ξουλόγη και πιθανόν αυτούς που τον παραπλάνησαν γιατί διαβάζοντας το άρθρο του το συμπέρασμα είναι ένα.

Κύριοι της διοίκησης ο αγωγός Καρακάξα - Γεωργιανή πλέον υπάρχει, ο αγωγός  δεξαμενή Γεωργιανής - Νικήσιανη  υπάρχει, ηλεκτροκινητήρες, αντλίες ικανές για μεταφορά 35Μ3/Η σε υψόμετρο 700 μέτρα και απόσταση 2000μ., ηλεκτρικοί πίνακες , βάνες , δικλίδες ασφαλείας, βαλβίδες αντεπιστροφής, σκαπτικά μηχανήματα υπάρχουν και για να ολοκληρωθεί το έργο θέλει μέγιστο χρόνο 15 εργάσιμες μέρες.   

Άρα το μόνο που χρειάζεται είναι ίσως η αντικατάσταση μερικών μέτρων αγωγού στην διαδρομή Γεωργιανή - Νικήσιανη  και η θέληση σας για την υλοποίηση. 

Πραγματικά θα χαιρόμαστε αν η εφημερίδα Ενήμερος που  είχε σαν πρωτοσέλιδο  πριν λίγες μέρες το πρόβλημα σε συνέχεια να έχει πρωτοσέλιδα αυτό ερώτημα: 

Κύριε Ξουλόγη αφού υπάρχουν όλα τα χρειαζούμενα, υπάρχει η θέληση για να λυθεί το πρόβλημα Αρσενικού άμεσα και στην Νικήσιανη; 

Και κλείνοντας είναι σαφές ότι αν η Διοίκηση του δήμου Παγγαίου δώσει αυτή την άμεση λύση τότε η περιφέρεια (Ελληνικό κράτος) δεν θα προχωρήσει στην τοποθέτηση των άχρηστων φίλτρων και θα γλυτώσει 100.000€  αφού το έργο δεν έχει ξεκινήσει. 

Για να δούμε τι θα υπερισχύσει στο τέλος

Το σωστό, Το δίκαιο; Το καθήκον; Η υγεία των παιδιών και των δημοτών; η λογική;  
Ή
 η μικροπολιτική, οι συντεχνιακές συμπεριφορές, η περιττή σπατάλη, ο παραλογισμός και τέλος  η αδιαφάνεια;        

                                                                    Φραγκίσκος Σοφτάς.      

32 σχόλια:

 1. ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ4:59 μ.μ., Ιουλίου 22, 2011

  Κατ αρχην ευχαριστω για τις συμβουλες σας , θα τις λαβω υπόψη μου , έστω και αν εγώ προσωπικά δεν θεωρω τον εαυτό μου ικανο να συμβουλευσει κανέναν. Δεν αντιλαμβανομαι το γεγονος να συμφωνει κάποιος με την άποψη μου που εξεθεσα τεκμηριωμενα και με στοιχεια και να με κατηγορει για το γεγονος ότι καθυστερησα να την καταθεσω. Δεν εχω θεσμικο ρολο για να κανω κατι τετοιο , αλλα σε φίλους - κατοικους της περιοχης Παλαιοχωριου , είχε γινει γνωστη αυτή η άποψη , όπως και σε μερικους από τους εμπλακεντες όπως αναφερεσθε. Να σημειωσω εδώ με την ευκαιρια ότι η εν λογω περιοχή θεωρειται πλουσια σε υπογεια υδροφορια (το 1985 ανορυχθηκε και με την δική μου εμπλοκη , η πρωτη με αεροσφυρα γεωτρηση στο Παλαιοχωρι – ασβεστολιθικα- και απεδωσε 450 κυβικα μετρα νερου την ώρα). Διαφωνω απολυτα με την αναφορα ότι ο συνηγορος του δημοτη δικαιωσε τους πολιτες και επεριψε ευθυνες στον δημαρχο για το θέμα της αυξημενης συγκεντρωσης As στο ποσιμο νερο. Και λοιπον; Aυτο είναι το θεμα η πως θα δοθεί λυση στο προβλημα; Δεν ειμαι υπερ της αρνησης , αλλα υπερ της θεσης , δηλαδή αντι να ψαχνουμε να βρουμε πως και σε ποιον θα επιρριψουμε τις ευθυνες , να ψαχνουμε να βρουμε λυσεις. Αυτος είναι ο ρολος , όλα τα αλλα είναι παρωχημενη νοοτροπια , τουλάχιστον λανθασμενη αν όχι εγκληματικη. Η προταση μου δεν περιεχει καμμιά απολυτως σκοπιμοτητα και δεν καταλαβαινω γιατί σωνει και καλα πρεπει η όποια προταση να έχει συμπολιτευομενα η αντιπολιτευομενα χαρακτηριστικα. Πραγματι δεν παρακολουθω τις συνεδριασεις του Δ.Σ. Παγγαιου , αλλα σας φαινεται λογικο , να υπάρχουν υλικα (κατα τυχην καταλληλα) και να μην αξιοποιουνται; Yποψη ότι η χρησιμοποιηση αυτου του συγκεκριμενου ηλεκτρομηχανολογικου εξοπλισμου δεν είναι η οριστικη λυση από άποψη μεγεθων , αλλα λυση ανάγκης και ελαφρας εφεδρειας. Δεν απεδωσα ευσημα προς καμμιά πλευρα διότι δεν ειχα κανένα λόγο για κατι τετοιο . Επισης μακραν από μενα κάθε σκεψη περί μικροπολιτικης όπως αβασανιστα και ευκολα μου αποδωθηκαν. Αντιλαμβανομαι ότι ο πολιτης που βιωνει ο ίδιος το πρόβλημα αυτό , έχει μια επί πλέον δικαιολογημενη φορτιση και αν πει και κατι περισσοτερο από τα επιτρεπτα , του συγχωρειται. Χωρίς διάθεση να αντιδικησω με κανέναν , αλλα βλεποντας ότι υπαρχει απλή σχεδον απλοικη λυση , στον εν λογω πρόβλημα , νομισα πως θα συνεβαλα στην επιλυση του με τη προταση μου αυτή , μη γνωριζοντας προφανώς αν ο δημος Παγγαιου ανακοινωσε η θα ανακοινωσει περαιωση εργων κλπ κλπ Τέλος επειδή αναφερετε ότι 19 μηνες τρεχετε δεξια και αριστερα με συμπολίτευση , αντιπολιτευση κλπ κλπ , αν με ρωτουσατε (επειδή ασχολουμαι 40 χρονια ως μηχανικος σε υδραυλικα έργα , εγώ δυστυχως δεν σας γνωριζα) , θα σας ελεγα ακριβως αυτό που λεω τώρα. Φιλικα Μιχάλης Φασουλας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. κ.Σοφτα.....Εχει δικιο.Δειξατε αρνητικοτητα σε προτασεις του κ.Φασουλα σαν να εισασταν αντιπολιτευομενος μαζι του.Οι προτασεις και οι συμβουλες πρεπει να ακουγονται ειτε σωστες ειτε λαθος,αλλα δεν πρεπει να της αποριπτουμε ως πολιτικες σκοπιμότητες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο κ.Φασουλας ειναι γνωριμος στην Ηρακλιτσα ως κοινοτικος συμβουλος επι Μπαταλογιαννη και αργοτερα που ο Χρυσανιδης τον εκανε γενικο δερβεναγα ως αντιδημαρχο και προεδρο της ΔΕΥΑ στο δημο Ελευθερων.Σαν πνευμα αντιλογιας ετρεχε καθημερινα στα δικαστηρια με τον Μπαταλογιαννη και απ'οτι φαινεται τα τσουγκρισε και με τον Χρυσανιδη που τον εδιωξε τη δευτερη τετραετια.Διαβαζοντας την συνεντευξη του στον ΕΝΗΜΕΡΟ καταλαβα οτι μετα απο τοσα χρονια με αφορμη το νερο της Νικησιανης θελει να εκδικηθει τον Χρυσανιδη.Τοσο στη συνεντευξη οσο και στο σχολιο του στις 22/7 επαναλαμβανει το ΕΓΩ και ΕΓΩ λες και ειναι ο μονος παντογνωστης αλανθαστος και ειδικος που επρεπε ολοι να συμβουλευονται.Αθελα του? ομως στη συνεντευξη του ομολογει οτι εκανε λαθος στην υδρευση του Μυρτοφυτου γιατι ενω υπηρχε καλυτερη λυση[που εφαρμοσθηκε οπως ομολογει] εκεινος αγορασε πανακριβα αντλητικα συγκροτηματα που εμειναν αχρησιμοποιητα στις αποθηκες του δημου Ελευθερων Περισσευαν φαινεται στη Περαμο τα χρηματα και ο κ.Φασουλας τα 'επενδυσε' σε εφεδρειες που τις θυμηθηκε τωρα για να τον θυμηθη και ο κοσμος . ΠΑΛΛΙΑ ΞΥΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και εγώ διάβασα τη συνέντευξη του κου Φασούλα και πιο πολύ μου φάνηκε ότι ήθελε να την "πει" στο Χρυσανίδη και το γρηγορίαδη παρά να δώσει λύση στο πρόβλημα. Άσε που ο από πάνω έχει δίκιο. Δηλαδή τσάμπα αγοράστηκαν αυτά τα υλικά και μετά τα είχες και κάθονταν στις αποθήκες κε Φασούλα επί 5-6 χρόνια; Περίσσευαν δηλαδή τα λεφτά και εσύ έπαιρνες εφεδρικά συστήματα που ακόμα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί; Ύποπτον και αν κάνω λάθος διόρθωσέ με.
  Λιμανίσιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τις αντλίες αυτές συν ακόμα και αγωγούς θυμάμαι ότι τις είχε αναφέρει ο Χρυσανίδης και στην προεκλογική του ομιλία στην Νικήσιανη. Ο Χρυσανίδης που μίλαγε για άμεση λύση και για μεταφορά νερού δείτε το προεκλογικό του φυλλάδιο. Ο άλλος ο κουραμπιές ο δήμαρχος προεκλογικά είπε ότι το πρόβλημα θα το λύσει σε συνεργασία με την περιφέρεια και ακόμα το λύνει. Βέβαια εδώ διάβασα την επώνυμη καταγγελία ότι ο δήμαρχος αρνιόταν 5 μήνες να ασχοληθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Είναι αποριας αξιον ότι δεν μπορειτε να αντιληφθειτε το απλουστατο γεγονος ότι όταν κατά την διαρκεια εκτελεσης ενός εργου , προκυψει άλλη επιλογη με βαση ενεργειες άλλων υπηρεσιων – χωρίς ενημέρωση του Δήμου - , που είχαν προηγηθει αλλα χρονικα συνεπεσε η υλοποιηση τους , καλλιτερη και οικονομικωτερη , πρεπει να προτιμηθει η καλλιτερη λυση. Αυτό συνεβη και στο Μυρτοφυτο με τον εξοπλισμο αρδευτικης γεωτρησης (αρμοδιοτητας Νομαρχιας Καβαλας) που λογω ποιοτητας νερου μετετραπη σε υδρευτικη και παραδοθηκε η πρωην υδρευτικη στην αρδευση. Τόσο απλά τα πραγματα , αλλα η εμπαθεια καποιων ανθρωπων δεν τους επιτρεπει ούτε αυτό το στοιχειωδες να αντιληφθουν. Άλλωστε το γεγονος να κατηγορουν καποιον για εγωιστικη συμπεριφορα και συγχρονως να του αποδιδουν (δηθεν) ομολογια του για διαπραξη λαθους , μόνον τρικυμια εν κρανιω αποδεικνυει. Δεν θεωρω ντροπη αν κάποιος κανει καποιο λαθος να το παραδεχθει . Λαθη δεν κανουν μόνον οι νεκροι. Δεν ανηκω στην κατηγορια των οσων διατεινονται ότι είναι αλανθαστοι. Για την περιπτωση Μυρτοφυτου , εξακολουθω να υποστηριζω ότι δεν επροκειτο περί λαθους . Θα ήταν λαθος η εμμονη στην αρχικη λυση , παροτι «εμφανισθηκε» πηγη με καλλιτερα χαρακτηριστικα. Να υπενθυμισω μόνον πως χλευαζαν την προπαθεια μου το 2003 όταν ειχα δηλωσει ότι σε διατημα 6 μηνων θα επιλυθει το μεχρι τότε θεωρουμενο δυσεπιλυτο πρόβλημα της υδρευσης ιδιαίτερα στο Ελαιοχωρι και την παραλια ΜΑΡΜΑΡΑ. Αγνοησα τους χλευασμους και εφαρμοσα όσα η επιστημη και η εμπειρια μου υπαγορευαν , με τα γνωστα ικανοποιητικα αποτελεσματα. Ετσι λοιπον αφού πλέον δεν μπορουσαν να χλευαζουν , επρεπε να ανακαλυψουν η ακόμα και να «κατασκευασουν» στοιχεια. Άλλωστε τα όσα αναφερουν και επικαλουνται για δικαστηρια κλπ , αν ήταν περισσοτερο λογικοι και λιγωτερο εμπαθεις , θα εξεθεταν λιγωτερο τον εαυτον τους. Πάντως επαναλαμβάνω πως δεν είναι ποινικό αδίκημα να αναφέρει κάποιος το όνομά του , εκτός και αν έχει άλλους λόγους. Αλλα όπως είναι γνωστό , πίσω από την ανωνυμία , μόνον οι δειλοί κρύβονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Φραγκίσκος Σοφτάς1:25 μ.μ., Ιουλίου 23, 2011

  Αγαπητέ κ Φασούλα

  Διάβασα και ξανά διάβασα πολλές φορές και το δημοσίευμα (πρόταση σας ;) και το σχόλιο σας (22 Ιουλ 2011 4:59:00 μ.μ.) και ακόμα ψάχνω να βρω και να κατανοήσω την πρόταση σας.
  Διαβάζοντας κάποιος το πρωτοσέλιδο και ΟΛΟΣΕΛΙΔΟ άρθρο σας στην εφημερίδα θα δει ότι η πρόταση σας στην λύση του προβλήματος συνοψίζετε μόνο στην πρόταση:
  « Σύμφωνα με τον Μιχάλη Φασούλα χρειάζεται μόνο η κατασκευή ενός δικτύου από την γεώτρηση μέχρι την δεξαμενή, εφ όσον χρησιμοποιηθεί νέα γεώτρηση.
  Αν χρησιμοποιηθεί η υπάρχουσα γεώτρηση, χρειάζεται μόνο προσθήκη και σύνδεση του φυγοκεντρικού συστήματος.»
  Δεν θα κριτικάρω ότι μόνο από την διατύπωση αυτής της μικρής πρότασης δείχνεται παντελώς άγνοια της τεχνικής κατάστασης και του προβλήματος πχ ότι υπάρχει ήδη δίκτυο από την γεώτρηση μέχρι την δεξαμενή κατασκευής 2005.
  Πλην μιας αναλυτικής αναφοράς στις αντλίες το υπόλοιπο ΟΛΟΣΕΛΙΔΟ άρθρο αναφέρεται στα εύσημα προς την σημερινή τεχνική υπηρεσία και το άλλο μεγαλύτερο μέρος του άρθρου είναι οφθαλμοφανές ότι καταφέρεται εναντίον του κ Χρυσανίδη και Γρηγοριάδη. Και πάλι είναι φανερή η παντελής άγνοια των γεγονότων αφού μέσα από το άρθρο σας διερωτάστε γιατί ο κ Χρυσανίδης και ο κ Γρηγοριάδης δεν το πρότειναν και μάλιστα φτάνεται στο αστείο « Μην επικαλεστούν ότι δεν υπάρχουν τα εν λόγω αντλητικά διότι οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.
  Δεν έχω κανένα λόγο να παίζω τον δικηγόρο κανενός αλλά έμαθα ότι το σωστό είναι σωστό και πρέπει να λέγεται και όπως σας είπα στο δικό μου άρθρο ο κ Χρυσανίδης και πρότεινε την χρήση των ανωτέρων και δεύτερον ότι ο κ Χρυσανίδης στην απογραφή που παρέδωσε στον κ Ξουλόγη περιλαμβάνει αυτά τα υλικά εκεί μέσα άρα πως είναι δυνατόν να αρνηθεί την ύπαρξή τους;
  Όσο και για τον κ Γρηγοριάδη που και στο άρθρο σας καυτηριάζεται αλλά και στο πιο πάνω σχόλιο σας γράφεται: Διαφωνω απολυτα με την αναφορα ότι ο συνηγορος του δημοτη δικαιωσε τους πολιτες και επεριψε ευθυνες στον δημαρχο για το θέμα της αυξημενης συγκεντρωσης As στο ποσιμο νερο. Και λοιπον; Aυτο είναι το θεμα η πως θα δοθεί λυση στο προβλημα;
  Και πάλι η παντελής άγνοια σας προδίδει εμπάθεια προς τον κ Γρηγοριάδη γιατί και πάλι δείχνει ότι δεν γνωρίζεται το περιεχόμενο της επιστολής που δεν έχει καμία σχέση με το και πάλι αστείο: επεριψε ευθυνες στον δημαρχο για το θέμα της αυξημενης συγκεντρωσης As στο ποσιμο νερο Και λοιπον; Aυτο είναι το θεμα η πως θα δοθεί λυση στο προβλημα;
  ΑΝ διαβάσετε την επιστολή θα δείτε ότι έχει να κάνει ότι ο συνήγορος επισημάνει στον δήμαρχο (που αρνιόταν το πρόβλημα) ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι πρέπει να ενημερώσει τους δημότες (πράγμα που δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα) και τον ανάγκαζε να δώσεί ΛΥΣΗ στο πρόβλημα! Άρα το Και λοιπόν; Εσείς να το διερωτηθείτε.
  Κλείνοντας θα συμφωνήσω μαζί σας στο ότι η όποια πρόταση δεν πρέπει να έχει συμπολιτευόμενα η αντιπολιτευόμενα χαρακτηρίστηκα αλλά νομίζω ότι και μετά από την ανάγνωση από εσάς των αληθινών γεγονότων δεν βλέπω να έστω για τους τύπους να κάνετε κάποια κριτική ή έστω αναφορά στην διοίκηση για το ότι μετά από 7 μήνες οι κάτοικοι της περιοχή συνεχίζουν να πίνουν αρσενικό.

  Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας (3 ώρες), γεγονός που με κάνει να διερωτηθώ πως και τόσους μήνες δεν γνωρίζατε ότι υπάρχει ένας γραφικός κύριος Σοφτάς ο οποίος από τον Μαϊο 2010 κατέφυγε στην δικαιοσύνη για το θέμα νερού, εδώ και χρόνια έχει πάρει σβάρνα ραδιόφωνα και τηλεοράσεις τοπικά και κρατικά και ψάχνει βοήθεια για επίλυση του προβλήματος.

  Όσο για το ο κ Σοφτάς έχει μια επί πλέον δικαιολογημενη φορτιση και αν πει και κατι περισσοτερο από τα επιτρεπτα , του συγχωρειται.

  Δεν θα σας ευχαριστήσω για την συγχώρηση γιατί πολύ απλά στην ζωή μου έμαθα ότι ο μόνο ο θεός συγχωρεί αλλά αυτό που εγώ μπορώ να πω είναι εγώ δεν συγχωρώ αυτούς που ασελγούν πάνω στα τα παιδιά μας παίζοντας πολιτικά, μικροπολιτικά παιχνίδια και επιζητούν την αυτοπροβολή τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Φραγκίσκος Σοφτάς1:28 μ.μ., Ιουλίου 23, 2011

  και αντίκλητε συνήγορε 12,20.

  Όπως είπα τον κ Φασούλα δεν το γνωρίζω άρα δεν έχω κανένα λόγο να είμαι αντιπολιτευόμενος μαζί του. Δυστυχώς σοβαρές ή νέες προτάσεις δεν υπήρξαν από εκείνον για να δικαιολογούν πρωτοσέλιδο και ολοσέλιδο που κάποιος που δεν γνωρίζει τα γεγονότα διαβάζοντας το αποκομίζει λάθος συμπεράσματα.
  Αν ο κ Φασούλας ή εσείς πράγματι ενδιαφέρεστε για την διανομή καθαρού νερού στους δημότες και τα παιδιά μας τότε ενωθείτε μαζί μας να πιέσουμε τον δήμαρχο για την άμεση χρήση των αντλιών ώστε σε 15 μέρες να πίνουμε καθαρό νερό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. 1) Προσωπικά εαν ειχα καποιο πρόβλημα και κάποιος μου υποδεικνυε μια λυση (έστω και εάν την είχαν προτεινει και αλλοι) , αν δεν ελεγα έστω ένα ευχαριστω , τουλάχιστον δεν θα τον «μαλωνα» διότι είχε το «θρασος» να ασχοληθεί , ούτε θα του απεδιδα μικροπολιτευτικες σκοπιμοτητες η στειρα αντιπολιτευτικη διάθεση η κλπ κλπ.
  2) Δεν ζητησα να με συγχωρεσει κανεις διότι δεν εβλαψα κανέναν (τουλάχιστον εν γνωσει μου)
  3) Δεν ετυχε να γνωριζω τον κ. Σοφτα , που σε καμιά περιπτωση δεν τον θεωρω γραφικο , αλλα τουναντιον πολιτη με αυξημενο ενδιαφερον. Ειχα ακουσει μόνον ένα αποσπασμα ραδιοφωνικης συνομιλιας του με τον κ. Γεωργιαδη (αρμοδιο υδατικου δυναμικου ΑΜΘ) . Το ότι αντιμετωπιζει προσωπικά και αμεσα το πρόβλημα , δεν του παρεχει ασυλια για αυθαιρετους , αδικους και αστοχους χαρακτηρισμους ανθρωπων που ούτε καν γνωρίζει.
  4) Όταν γινεται απογραφη και παραδιδεται υλικο , δεν είναι καθολου βεβαιο ότι είναι γνωστα και τα ειδικα χαρακτηριστικα κάθε υλικου . Και είναι λογικο να συμβαινει αυτό χωρίς να είναι κατακριτεο.
  5) Με προσεκτικωτερη ανάγνωση των οσων εγραψα , θα εβλεπε κανεις την φραση «Yποψη ότι η χρησιμοποιηση αυτου του συγκεκριμενου ηλεκτρομηχανολογικου εξοπλισμου ΔΕΝ είναι η ΟΡΙΣΤΙΚΗ λυση από άποψη μεγεθων , αλλα λυση ανάγκης και ελαφρας εφεδρειας» , που για τους τεχνικους σημαινει πολλα και δεν είναι του παροντος να ερμηνευθουν.
  6) .Επισης με προσεκτικωτερη ανάγνωση των οσων εγραψα , θα εβλεπε κανεις παλι ότι ανεφερα «Δεν γνωριζω τα ακριβη μεγεθη…….» , παρολα αυτά όμως δεν επεσα εξω στις εκτιμησεις μου.
  7) Εξακολουθω να πιστευω ότι η δημοσιουπαλληλικης αντιληψης αντιμετωπιση του προβληματος με την μεταθεση ευθυνών , δεν επιλυει το πρόβλημα αλλα απλά διαχεει τις ευθυνες σε κατευθυνσεις δυσκολα να εντοπισθουν. Προσωπικά δεν με ικανοποιει η απάντηση μιας υπηρεσιας του τυπου «έχετε δικαιο» , προτιμω να δω την ιδία υπηρεσια να δρα.
  8) Δειχνετε εντονα δυσαρεστημενος με την αναφορά σας σε πρωτοσελιδο και ολοσελιδο , αλλα δεν ήταν δική μου ευθυνη το πώς θα το δημοσιευσει η εφημεριδα , το μόνο που έκανα , ήταν η αποστολη ενός e-mail στην εφημεριδα.
  9) Τους βαρυτατους και εντονα προσβλητικους χαρακτηρισμους περί αυτοπροβολης , ασελγειας στην υγεια των παιδιων κλπ που τόσο αβασανιστα αναφερονται , η στοιχειωδης αξιοπρεπεια επιβαλλει την επιστροφη τους.
  10) Τέλος - και δεν θα επανελθω – τα μεγαλυτερα αρδευτικα , αντιπλημυρικα και στραγγιστικα έργα που κατασκευασθηκαν σε ΑΜΘ από το 1975 μεχρι το 2003 , που σαν μηχανικος μελετησα και επεβλεψα , λειτουργουν ακόμα και σήμερα χωρίς κανένα πρόβλημα, Μαλλον λοιπον βιαζονται πολύ οσοι κρινουν τόσο αβασανιστα τις τεχνικες ικανοτητες ανθρωπων που δεν γνωριζουν. Δεν θελω να πιστεψω ότι εκτελουν εντολες.
  Φιλικα Μιχάλης Φασουλας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Παρακολουθω το blog σας και τις μακροσκελεις αναφορες του κ. Φασουλα για το παρελθον σαν πολιτικοτεχνικο του 'επικηδειο' Κανεις δεν αφισβητει τις καποιες παραπανω γνωσεις του και την εμπειρια του μετα απο σαραντα χρονια σε δημοσιες υπηρεσιες. Πιστευω ομως πως ο κ. Φασουλας αθελα του αδικει τον εαυτο του προσπαθωντας να μειωσει τους Χρυσανιδη-Γρηγοριαδη κ.λ.π. απο τυφλη εμπαθεια και μισος που ξεχειλιζει σε καθε του αναφορα σ'αυτους με το γνωστο ειρωνικο του υφος και τα μισολογα υπονοουμενα που αφηνει.Για ενα τριτο λογικο ανθρωπο που γνωριζει γεγονοτα θα επρεπε ο κ. Φασουλας να ελεγε συνεχεια ενα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο κ.Χρυσανιδη που τον εμπιστευθηκε και τον εκανε αντιδημαρχο και προεδρο της ΔΕΥΑΕ. Οτι εκανανστο δημο Ελευθερων το εκαναν ολοι μαζι και καλα θα κανει ο κ. Φασουλας να κοψει τα πολλα ΕΓΩ γιατι τιποτε δεν εκανε μονος του. Ακουσα πολλες φορες τον κ. Χρυσανιδη να ευχαριστει ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ και αυτο τον τιμα ιδιαιτερα.Το ιδιο πρεπει να κανει και ο κ.Φασουλας αν θελει να τον θυμομαστε .Μεγαλωσε αρκετα και δεν τον τιμουν οι μικροτητες και οι βλακωδεις εμπαθειες.Εγω και αρκετοι συναδελφοι μου στις δημοσιες υπηρεσιες που τον συναντησαμε ζησαμε απο κοντα τις κοντρες του και τις απο κομπλεξ κακιες του απεναντι σε συναδελφους μας επειδη ο κ. Φασουλας φανταζονταν οτι ολοι τον κυνηγουν και ολοι ζηλευαν τις γνωσεις του το μποι του και την ομορφια του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Φασούλα πάντα ήσουν λιγόψυχος και εγωπαθής. Τώρα έτσι να κάνω μια ανακεφαλαίωση της τελευταίας σου γκάφας θέλεις έξαφνα να μας πείς ότι σε έπιασε ο πόνος για το αρσενικό στα χωριά του πρώην δήμου Παγγαίου γράφεις ένα email χωρίς να ξέρεις τα γεγονότα το μισό email είναι να θάβεις τον Μπάμπη και τον Γρηγοριάδη, γίνεσαι πρωτοσέλιδο λέγοντας για λύση ως δικιά σου αλλά που ήδη εφαρμόζεται στην εφημερίδα όλο το θέμα είναι γιατί ο Χρυσανίδης και Γρηγοριάδης δεν ανέφεραν ως λύση τις αντλίες που είχες αγοράσει χωρίς λόγο αλλά κάποιο παλικάρι από τα μέρη εκείνα που γνωρίζει τα θέματα καλά σε διορθώσε ότι το έκαναν και έσυ μετά έρχεσαι και αυτοαναιρείσαι λέγοντας ότι δεν είναι η σωστή λύση και μιλάς για εφεδρίες κλπ Στις απαντήσεις σου βλέπω τον κλασικό Μιχάλη που ήξερα απλά να περιαυτολογεί, να τα βάζει με αυτούς που ξέρουν πιο πολλά, να αναιρεί τα ίδια του τα λόγια και έργα και πάντα να διαλέγει την λάθος πλευρά. Καλά σου είπε ο φίλος το πρόβλημα δεν είναι ο Χρυσανίδης και ο Γρηγοριάδης ή αντλίες αλλά τα στραβά μυαλά της διοίκησης, αλλά εσύ τίποτα για την ταμπακέρα γιατί πολυ απλά το κίνητρο σου δεν ήταν η λύση τίποτα ουσίας δεν είπες απλά ευκαιρία βρήκες να βγείς λίγο στη επιφάνεια και να δείξεις την εμπάθεια σου μάθε φίλε Μιχάλη ότι όταν δεν ξέρεις κάτι μην μπλέκεσε και όταν δεν έχεις να πεις τίποτα σοβαρό καλύτερα να σιωπάς άντε τουλάχιστον κατάφερες να περάσεις το βιογραφικό σου από το μπλόγκ.
  Ευχές σε εσένα και τον φίλο σου τον Γιάννη τον Φιλόσογλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. lol.....πολλα χρυσανιδικα γατακια ξαφνικα αρχισαν να νιαουριζουν εδω μεσα.νιαου νιαου νιαου.Να σας θυμησω χρυσανιδικα γατακια οτι τελικα ο υπερδημαρχος σας εφτιαξε το χειροτερο εργο οπως αποδεικνυεται σιγα σιγα με τα τοσα συνεχη προβληματα (βουλωματα,βρωμα μεσα και εξω απο τον βιολογικο,βρωμα μεσα στην ιδια την περαμο,περιεργα νερα μεσα στο χειμαρρο).Αντε νιαουριστε τωρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Γκεμπελίσκο και σένα αν σου δώσουν μια Φεράρι formula1 δε θα μπορέσεις να την οδηγήσεις, αλλά δε θα φταίει το αυτοκίνητο αλλά η ανικανότητά σου...αν μπορείς να συλλάβεις το νόημα...αλλά είσαι φαίνεται ευχαριστημ´ενος με το βιολογικό της ελευθερούπολης (ένα από τα επτά σύγχρονα θαύματα) που παρέδωσε ο φιλόσογλου ή με τα σκατά να τρέχουν σαλμά στα ρέματα όπως έκανε ο ξουλογάκος για να μην πληρώνουν οι πιερείς δημοτικά τέλη. Άντε γιατί θα μας τρελλάνετε σε αυτή τη χώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ρε Φασούλα ένα με τον ενήμερο έγινες; Μεγάλος κωλοτούμπας είσαι βρε αδερφέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. καλυτερα γατακι του χρυσανιδη που αφησε τουλαχιστον εργα παρα σκυλακι του ογλου η γλαστρα του βασιλακι πουεφαγαν και ηπιαν εις υγιαν των κοροιδων μπλε και πρασινων.ψαξτε για τα δικα τους εργα να τα συγκρινουμε. οι δικες τους σωληνες δεν βουλωνουν γιατι ειναι διαφανεις και αορατοι. τα δικα τους σκατα απο τη τουζλα τη μεσοροπη το πραβι και τη νικισιανη μοσχοβολουν αρωματα.οτι και να κανετε οτι και να πειτε η αληθεια δεν θαβεται και οι βρωμιες δεν κρυβονται κατω απο το χαλι οσο καλοστρωμενο και αν ειναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Να θυμησουμε τα εργα του Χρυσανιδη στον δημο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ?Παμε να τα θυμηθουμε λοιπον
  Ατελης και δυσλειτουργικος Βιολογικος.2 φορες εγκαινιαστηκε χαρη δημοτικων εκλογων.
  Μη ασφαλτοδρομιση κεντρικων δρομων σε Νεα Περαμο και Ηρακλειτσα.Ειδικα στους Αγιους Σαραντα με τις πλημμυρες.Ακομα τα σκαμενα απο το δικτυο του βιολογικου ειναι εμφανη
  Μη ικανοποιηση ιδιοκτητων οικοπεδων πισω απο την κορελκο.Οι ανθρωποι εδωσαν και χρηματα απο τη τσεπη τους να φτιαχτουνε δρομοι αλλα ο κυριος πρωην δημαρχος,ουτε δρομους εκανε,ουτε νερο πηγε στα οικοπεδα,ουτε δικτυο βιολογικου.
  Εισοδος Νεας Περαμου απο Ελευθερε.Τρομερο εργο.Ακομα δεν εγινε τπτ.
  Αλιευτικο καταφυγιο............ουψ!!!!
  Γηπεδικες Εγκαταστασεις και αθλητικοι χωροι στην Νεα Περαμο?ΟΥΨΨΨΨΨΨ!!!!!!
  Περσινα σκαψηματα μεσα στην Ηρακλειτσα μεσα καλοκαιρινης σαιζον?Δεν ξεχνιουνται.
  Χαβουζες?Δεν ξεχνιουνται,αλλωστε το δικαστηριο τον εκρινε αναλογα.
  Δεκαδες μαυροι υπαλληλοι?
  Μερικα απο τα χρησιμα εργα του πρωην δημαρχου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Εσύ ή όντως είσαι μ@λ@κ@Σ ή σου αρέσει να τον παριστάνεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ειμαι δραμινος και σχεδον μονιμος κατοικος Ν.Περαμου τα τελευταια εικοσι χρονια. Παρακολουθω απο κοντα την αυτοδιοικηση γιατι εκανα ενα φεγγαρι στο χωριο μου συμβουλος και εχω την ψωρα ακομη και σημερα.Δεν ανηκω πολιτικα στον ιδιο χωρο με τον κ.Χρυσανιδη. Διαβαζοντας ομως αυτα που γραφει ο 26 Ιουλ 2011 6:05:00 μ.μ. μπορω με βεβαιοτητα να πω πως επειδη δεν ειναι τυφλος ειναι κακοψυχος εμπαθης και πολυ βλαξ. Και να γιατι.1] ο βιολογικος ειναι απο τους ποιο συγχρονους και λειτουργει μεχρι σημερα υποδειγματικα. Το ακουσα να το λενε ο σημερινος δημαρχος και να δινουν στη δημοσιοτητα στοιχεια οι σημερινοι συμβουλοι. Σημερα δεχεται επι πλεον και τα σκατα απο ολη τη παραλια μεχρι το Στρυμονα απο το πρωι μεχρι αργα το βραδυ. Οποιος αμφιβαλει ας περασει απο εκει να δει τα βοθροφορα στη σειρα. Μακαρι και στις αλλες περιοχες να εκαμναν τετοια εργα και ας τα εγκαινειαζαν οχι δυο αλλα εικοσι δυο φορες[αν και δεν θυμαμαι ο Χρυσανιδης να εγκαινιασε
  δυο φορες ενα εργο αφου τα εργα που εκανε δεν τα ηξεραν πολλες φορες ουτε οι συνεργατες του με την ταχυτητα που γινονταν.] 2]Για τις ασφαλτοστρωσεις το ελεγε συνεχεια στις λαικες συνελευσεις οτι προηγουνται οι υποδομες με ολο το πολιτικο κοστος που ηξερε γιατι δεν ηθελε το ραβε-ξηλωνε και τη σπαταλη και μπραβο του.Μολις τελεισε τα αποχετευτικα δικτυα εριξε χιλιομετρα ασφαλτο στους κεντρικους δρομους μεσα στην Ηρακλιτσα και στην Περαμο .Ναι δεν τελειωσαν ολα γιαυτο ο κ.ΞΟΥΛΟΓΗΣ θα πρεπει να συνεχισει εντατικα και οχι καθε διακοσια μετρα να σταματουν και να ξεκουραζονται. 3]Οι πλημμυρες ειναι του ΘΕΟΥ και μαακαρι να μην ξαναγινουν εκτος και αν ο φιλος μας ξερει καποιον μαγικο τροπο να αντιμετωπισει τις συνεπειες να τις πει και στους αλλους δημαρχους για να τον βραβευσουν.4]Δεν θα συνεχισω να καταρριπτω τις ανοησιες του φιλου μαςγια τα εργα του Χρυσανιδη ουτε εγω θα γινω ο συνηγορος του .Δεν μπορω ομως να μη θυμησω στον αοματο φιλο μας πως η Περαμος και η Ηρακλιτσα απο κουτσοχωρια που ηταν πριν το 2003 εγιναν παραθεριστικα θερετρα με προδιαγραφες.Για μας τους απεξω που δεν φοραμε παρωπιδες ο Χρυσανιδης με τους συνεργατες του ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ στο παλιο δημο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ. Τους ευχαριστουμε και μακαρι ο νεος δημαρχος να συνεχισει και να ολοκληρωσει το εργο και το οραμα του Χρυσανιδη για την περιοχη του εστω και αν σ'αυτην κατοικουν και ορισενα μικρα και φτηνα ανθρωπακια. Αλλωστε κανεις δεν αγιασε στο τοπο του και η αχαριστια ειναι σε ημερησια διαταξη ειδικα απ'αυτους που τιποτε δεν καναν για το τοπο τους παρα μονο αυστηρη κριτικη .....τη τυφλα τους ας δουν πρωτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. τα καλοκαιρινα σκαψήματα Ξουλόγη και τις τρύπες δεν τα βλέπεις εσυ πιο πάνω που θες να μας παρουσιάσεις τον Χρυσανίδη άχρηστο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. εγω λεω να συγκρινουμε α]το βιολογικο του Χρυσανιδη μ'αυτους που εκαναν ο Ξουλογης και ο Φιλοσογλου β]τους αυτοματισμους της αρδευσης για την εξυπηρετηση των αγροτων διχως λοβητουρες τυπου Φιλοσογλου και Κατεβαογλου[το εχει φαινεται το ογλου]κ.λ.π. κ.λ.π. Μονον ετσι μερικα κορακοειδη θα καταπιουν τη φωνη τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Τελικά το Δντ τοχρειαζόμαστε σε αυτή τη χώρα γιατί πολλοί ανοητοι έχουν μαζευτεί. Ρε φίλε κολλητός του μπαταλογιάννη είσαι και λες τέτοιες ανοησίες... Ούτε ο Δημητράκης δε λέει τέτοιες μπαρούφες...
  Λιμανίσιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Εγω λεω στο Χρυσανιδη να κλεισει το βιολογικο για 24 ωρες να δω τους εξυπνοβλακες της Περαμου και της Ηρακλιτσας να πηγαινουν τα σκατα τους στις γνωστες χαβουζες και να ξεχειλιζουν στη θαλασσα.Να ξαναβγουν βολτα στους δρομους τα βοθροφορα και να μοσχοβολα σκατιλα σε ολες τις καφετεριες και τις ταβερνες .Ετσι μονο θα καταλαβουμε την αξια των μεγαλων εργων και του ΧΡΥΣΑΝΙΔΗ [με κεφαλαια].δυστυχως στη πατριδα μας ευκολα βγαινουν οι ψειρες στο γιακα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ελατε σημερα στη Τουζλα να δειτε τα βοθρολυματα που κοντευουν να μας πνιξουν. Παιρνουμε τηλ. την αρμοδια αντιδημαρχο κ. Παπανικολαου και εχει το τηλ. κλειστο. Ο βοθρος μου σε τρεις ωρες θα ξεχειλησει και γω δεν ξερω τι να κανω .Οι ιδιωτικοι ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ δεν προλαβαινουν χωρια που ζηταν 120 ευρω.Ποτε θα βρεθει και σε μας κανενας δραστηριος ΔΗΜΑΡΧΟΣ για να μας γλυτωσει απο τα ΣΚΑΤΑ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. χεσε μέσα δηλαδη..
  αλλα καλυτερα οχι, γιατι τοτε θα χεζεις ουσιαστικά εξω..

  ο πελαργός

  "οχι σκουπιδια, οχι πλαστικά σε θαλασσες και ακτες"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. εσύ περίμενες να έρθει το Σάββατο για να δεις αν ξεχειλίζει ο βόθρο σου..? πέσε μέσα τώρα για να βάλεις μυαλό..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Εγώ ξέρω ότι ένας άξιος κατέβαινε για δήμαρχος αλλά δυστυχώς δεν εκλέχτηκε. Έχετε το στο νου σας την επόμενη φορά , αν θα είναι υποψήφιος...(και δεν μιλάω για τον πρώην ελευθερουπόλεως).
  Παρδαλό κατσίκι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. ε γιατί δεν λες για ποιον μιλάς, μυστικός πράκτωρ είναι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. ασε ρε μαυρο προβατο, ολα πρεπει να στα εξηγουμε, γιαυτο τα βρηκες με τον Ηλιαδη και Ξουλογη ολα στα ζωγραφιζουν και τους κανεις ολες τις τουμπες; και μετα το παιζεις μαγκας στο μπλογκ.
  Δεν θελει και πολυ κλικ κλικ για να καταλαβεις καποια πραγματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. ε κοίταξε...δεν έχουμε όλοι την ίδια νοημοσύνη με σένα..αν έχεις την καλοσύνη εξήγησε και σε μας τους όχι τόσο έξυπνους σαν και σένα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Για τον Μπράτσο λέω μαύρο πρόβατο...!!!μας δουλεύεις μου φαίνεται. Διάβασε πιο προσεκτικά και θα καταλάβεις. Όχι άλλη μασημένη τροφή. Δεν είμαστε και αγελάδες ;)
  Παρδαλό κατσίκι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. αν με διάβαζες από παλιά, θα έβλεπες ότι ήμουν φανατικός του Μπράτσου...πάντα έλεγα ότι είναι ένας άνθρωπος τον χρειαζόταν το Δημοτικό συμβούλιο, και για μένα μακάρι να ήταν Δήμαρχος....αλλά ψοφάτε για παρεξήγηση...σαν τον Φιλόσογλου..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. πέτυχες ακριβώς...είμαι φανατικός του φιλόσογλου...χαχαχαχαχαχα
  Παρδαλό κατσίκι

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το paggeosos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου και αν τα εντοπίζουμε. Πάντως η σάτιρα επιτρέπεται.
Απαγορεύονται αυστηρά τα Greeklish και διαγράφονται.
Παράκληση
Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες! Σας διαβάζουν πιο εύκολα!
Καλό επίσης θα ήταν να χρησιμοποιείτε το μικρό σας όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο και όχι απλά ανώνυμος , για ευκολία των διαλόγων μεταξύ χρηστών. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το σχόλιο!

Προσοχή στην διατύπωση των σχολίων σας, δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να είναι προσβλητικά.